fasadna drvo-aluminijum stolarija

  
  

Staklo

stakloOdabirom optimalne vrste stakla postiže se:

  • Kontrola gubitka toplotne energije se izražava koeficijentom prolaza toplote (Ug). Niži koeficijent prolaza toplote postiže se korišćenjem niskoemisionih stakala, koja su u procesu obrade zaštićena niskoemisionim premazom.Niskoemisioni premazi sprečavaju nekontrolisan odliv toplote van unutrašnjosti objekta. Ovaj efekat se može pojačati i ubrizgavanjem gasa između dva stakla, koji je slabiji provodnik toplote nego vazduh.  
  • Kontrola prolaza toplotne energije. Kontrola osobine stakla koja se naziva solarni faktor (SF) i koja omogućava kontrolu prolaska suvišne toplotne energije kroz samo staklo u prostoriju.      
  • Kontrola prolaza UV zraka koja se izražava koeficientom (UV). Nizak koeficijent prolaza UV zraka značajan je zbog očuvanja boja u enterijeru i njihovom kontrolom obezbeđuje se zaštita od promena.
  • Zvučna izolacija, izražava se indeksom zvučne redukcije (Rw). Željena zvučna izolacija postiže se asimetričnim staklima u termopaketu.Viši nivo zvučne izolacije postiže se korišćenjem višeslojnih, laminiranih stakala, a najbolja izolacija obezbeđuje se lameliranim akustičnim staklima.   

 

Stolariju zastakljujemo višestrukim jedinicama  najnovije generacije “IZO” stakla 4+16+6, 4+12+4+12+4, 4+20+4  sa mekom emisionom prevlakom za staklo punjeno argonom, kao i ClimaGuard Solar staklom sa koeficijentom propustljivosti od  0,6W/m2 – 1 W/m2 K.

DrvoArt © 2014. Sva prava zadržana.